Kokosové řezy

Ingredience

Korpus

  • 250 g špaldové mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • špetka jedlé sody
  • 100 g třinového cukru
  • 150 ml rostlinného mléka
  • 100 g kokosového oleje
  • 30 g kakaa
  • špetka soli
  • 1 lžíce skořice

Krém

  • 100 g kokosu
  • 1 plechovka kokosového mléka (pouze tuhá část)
  • 100 g kokosového oleje

Poleva

  • 1 balíček hořké čokolády
  • 1 vrchovatá lžíce kokosového oleje

Postup

  1. Nejdříve začneme korpusem. Smícháme v misce všechny suché suroviny.
  2. Přilijeme mléko a rozpustíme olej, který k tomu na závěr vmícháme.
  3. Nalijeme do vymazané formy (nejlepší je použít dortovou formu, která můžeme poté otevřít) a dáme péct na 180°C cca na 25 minut.
  4. Mezitím si připravíme krém. Smícháme kokos s mlékem z plechovky (pouze tuhá část) a nakonec vmícháme rozpuštěný kokosový olej.
  5. Až se korpus upeče je nejlepší seříznout jej do rovna (já to neudělala).
  6. Poté nalijeme krém a rozetřeme do stran. Je dobré v tomto momentě dát do lednice/mrazáku a nechat ztuhnout, než zalijeme čokoládou. Můžeme ale i hned, jen počítejte, že se s kokosem trochu promísí.
  7. Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni (jeden hrnec s vodou a v něm menší hrnec s čokoládou), přidáme olej a promícháme, až se z čokolády stane krém.
  8. Nalijeme na krém a znovu necháme ztuhnout. Nejlépe přes noc.
Komentáře