Ovocný dort mi taky dělávala maminka. Takže jak víte, co dělala maminka v dětství, nutně potřebuju teď v dospělosti v rostlinné variantě.
Ingredience
Na korpus
3/4 hrnku cukru
5 lžic oleje
1 lžička vanilkového cukru
1 zralý dobře rozmačkaný banán
1 hrnek polohrubé mouky
1/4 hrnku kakaa
1 lžička prášku do pečiva
1/4 lžičky soli
1/2 hrnku kokosového nebo sójového mléka
Na puding
1 pytlíček vanilkového pudingu
500 ml sójového mléka
Na želé
4 g agaru
400 ml vody
+ ovoce na ozdobu
Postup
Do mísy nasypeme všechny sypké suroviny, přidáme rozmačkaný zralý banán, olej a sójové mléko a pořádně promícháme.
Těsto nalijeme do olejem vymazané a polohrubou moukou nebo strouhaným kokosem vysypané dortové formy. Tu pak dáme do předem vyhřáté trouby na cca 20 minut při teplotě 180°C.
Po 20 minutách si připravíme pudinkovou vrstvu. Tu vytvoříme jednoduše tak, že připravíme vanilkový pudink dle návodu spolu s půl litrem sójového mléka. Vzniklým pudinkem pak korpus (který je stále v dortové formě) zalijeme.
Po vychladnutí pudinku dáme na vrch dortu ovoce dle chuti.
Na konec podle návodu na pytlíčku si připravíme želé z agar-agaru, kterým ovoce pomalu přelijeme.