Pikantní rajčatový tataráček

Ingredience

  • 6 ks rajčat
  • 6 – 8 ks sušených rajčat v oleji
  • 2 ks jarní cibulky
  • 2-3 stroužky česneku
  • špetka chilli
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce oleje z nakládaných rajčat
  • bazalka
  • lžička balsamikového krému (nemusí být)

Postup

  1. Rajčata přepůlíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kousky.
  2. Sušená rajčata opláchneme a také nakrájíme na kousky.
  3. Tyčovým mixérem rozmixujeme, ale můžeme ponechat i kousky.
  4. Připravíme sítko a směs necháme asi půl hodiny vykapat.
  5. Poté přidáme balsamiko, utřený česnek, nakrájenou jarní cibulku, olej, chilli, sůl a pepř.
  6. Podáváme s čerstvou bazalkou, pečivem, nebo s topinkou.
Komentáře