Pomerančový punč

Ingredience

  • 1 l polosladkého červeného vína
  • 1 l pomerančového džusu
  • 1 dcl bílého rumu (může být i více)
  • 3 ks skořice
  • 12 až 15 ks hřebíčku (může být ale i méně, záleží jako moc jsou aromatické)
  • 3 ks badyánu
  • 3 lžíce třtinového cukru (nebo podle chuti)
  • 1 ks pomeranče

Postup

  1. Omyjeme pomeranč a nakrájíme na půlměsíčky.
  2. Víno nalijeme do kastrůlku a dáme vařit na sporák, přilijeme pomerančový džus a rum.
  3. Zamícháme s cukrem, skořicí, hřebíčkem, badyánem a nakonec přidáme pomeranč.
  4. Vaříme cca 15 minut.
  5. Pokud máte raději sladší punč, přidejte si cukr dle libosti.
Komentáře