Špagety s lilkem, cuketou a tempehem

Ingredience

  • 2 ks červené papriky
  • 1 ks cuketa
  • 1 ks lilek
  • 1 balíček tempehu
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce lahůdkové droždí
  • 1 lžíce oregána
  • 1 konzerva kokosového mléka
  • kousek jarní cibulky
  • dýňová semínka

Postup

  1. Pokud máte čas a náladu, tak dáme papriky na plech a strčíme na 15 minut do trouby, po 15 minutách i česnek ve slupce. Vrátíme do trouby na dalších 15 minut. Poté vyndáme, oloupeme česnek a hodíme do mixéru. Ale jde i tento krok přeskočit a papriky nepéct. Stačí nám je nakrájet společně s česnekem a osmahnout na másle či oleji.
  2. Po cca 15 minutách vše přendáme do mixéru, dochutíme kořením (sůl, pepř, oregáno, lahůdkové droždí).
  3. Zalijeme kokosovým mlékem a mixujeme dohladka.
  4. Nakrájíme lilek, cuketu, cibulku a tempeh na malé kostičky a hodíme s olejem na pánev. Osolíme a opepříme a necháme opéct cca 15 minut, než vše změkne.
  5. Nakonec zalijeme rozmixovanou směsí a necháme 3 až 5 minutek vařit.
  6. Ozdobíme semínky a jarní cibulkou.
Komentáře