Špenátové palačinky s tofu pomazánkou a sušenými rajčaty

Ingredience

Na palačinky

  • 550 ml vody
  • 200 g hladké mouky
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 2 lžíce namletého lněného semínka
  • špetka soli
  • špetka kypřícího prášku

Na pomazánku

  • 1 ks tofu natural
  • 1 až 2 stroužky česneku
  • 100 ml vody
  • 6 ks sušených rajčat nakrájených na jemno

Postup

  1. Vodu, špenát, sůl, prášek a semínka dáme do mixéru a rozmixujeme na jemno. (Pokud nemám semínko, můžeme vynechat, ale pak to chce šikovné ruce u smažení).
  2. Poté v misce důkladně promícháme s moukou.
  3. Necháme 10 až 15 minut odstát.
  4. Poté smažíme na nepřilnavé pánvičce, nebo na trošce vymazané. Z každé strany cca 2 minutky, až když palačinka změní barvu.
  5. Pomazánku vytvoříme jednodušše tak, že tofu s vodou a česnekem rozmixujeme do hladka, můžeme i přisolit a nakonec přimícháme sušená rajčata.
  6. Palačinky poté namažeme pomazánkou a zarolujeme.

Receptem jsem se inspirovala v časopisu jóga dnes 🙂 Doporučuji jak recept, tak jógu a rozhodně i časopis 🙂

Komentáře