Svařák s jablkem

Mám ráda podzim, pokud tedy už od září po ránu nemrzne 😀

Ale ty barvy a možnost vařit si svařák a nebýt považována za alkoholika, ach 😀

Ingredience

  • 1 l polosladkého červeného vína
  • 3 ks skořice
  • 12 až 15 ks hřebíčku (může být ale i méně, záleží jako moc jsou aromatické)
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1ks jablka
  • 2 plátky pomeranče

Postup

  1. Omyjeme jablko i pomeranč.
  2. Jablko můžeme oloupat a nakrájet na půlměsíčky, ale i kostičky, aby se na závěr lépe konzumovalo.
  3. Pomeranč na dva silnější plátky.
  4. Víno nalijeme do kastrůlku a dáme vařit na sporák.
  5. Zamícháme s cukrem, skořicí, hřebíčkem a nakonec přidáme jablko a pomeranč.
  6. Vaříme cca 15 minut.
  7. Pokud máte raději sladší svařák, přidejte si cukr dle libosti.

Komentáře