Tempehový „buřt“ guláš

Ingredience

    null
  • 800 g brambor (dle apetitu)
  • 1 a 1/2 uzeného tempehu
  • 3 cibule
  • 2 lžičky sladké papriky
  • sůl
  • voda
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • olej

Postup

    null
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, brambory oloupeme a pokrájíme na větší kusy, tempeh pokrájíme také na větší kusy. 
  2. Na rozpálené pánvi na oleji osmahneme cibuli, přidáme brambory a vše opékáme alespoň pět minut. Občas zamícháme (brambory se pak rychleji uvaří).
  3. Teď nastal čas zaprášit brambory sladkou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou tak, aby byly brambory ponořené, cca litřík vody.
  4. Osolíme a přivedeme k varu. Když brambory začnou měknout, přidáme tempeh.
  5. Rozmícháme škrob v trošce vodě a přilijeme ji do omáčky.
  6. Vaříme dokud omáčka nezhoustne.
  7. Podáváme samotné nebo s pečivem.
Komentáře