Těstovinový salát s červenou čočkou, pečeným květák a pečenými papriky

Ingredience

  • 1 šálek červené čočky
  • 2 šálky těstovin
  • 80 g sušených rajčat
  • 8 ks kyselých okurek
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks žluté papriky
  • 1 ks květáku
  • 1/3 ledového salátu
  • 3 lžíce sojanézy
  • sůl a pepř
  • hrst semínek
  • olej

Postup

  1. Nakrájíme papriky a rozdělíme květák na malé hlavičky. Pokapeme olejem a dáme péct do trouby na 180°C cca na 30 minut. V průběhu občas promícháme.
  2. Uvaříme čočku dle návodu tak, že 1 šálek čočky uvaříme ve 3 šálcích vody. Já osobně dávám vody o něco méně a vařím čočku o něco kratší dobu. Čočka pak není rozvařená.
  3. Postavíme osolenou vodu s olejem, přivedeme k varu a poté vaříme dle návodu těstoviny. Až jsou měkké, scedíme a necháme vychladnout.
  4. Pak už jen nakrájíme veškerou zeleninu, kterou dáme do velké mísy.
  5. Čočku scedíme, propláchneme studenou vodou a přidáme k zelenině.
  6. Osolíme a opepříme, zamícháme se sojanézou a nakonec přidáme těstoviny a opečené papriky a květák.
  7. Vše důkladně promícháme.
  8. Nakonec opražíme semínka a ozdobíme.
Komentáře