Thajská zeleninová polévka s uzeným tofu

Polévka se zajímavou chutí, rychlou přípravou a obsahem nahradila hlavní chod 🙂

Ingredience

  • 1 balíček uzeného tofu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce kari
  • 800 ml zeleninového vývaru / nebo vody
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 ks červená paprika
  • 2 ks menších mrkví
  • 80 g rýžových nudlí
  • 2 až 3 lžíce sójové omáčky
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 1 malá plechovka mladého hrášku
  • 2 stonky jarní cibulky
  • olivový olej
  • čerstvý koriandr nebo petrželky
  • chilli papričky na ozdobu

Postup

  1. Na rozehřátém oleji osmahneme tofu nakrájené na kostičky. Je vhodné použít hrnec s nepřilnavým dnem.
  2. Po pár minutách, kdy je tofu lehce opečené, přidáme nastrouhaný česnek a zasypeme kari.
  3. Minutku restujeme a poté zalijeme vývarem.
  4. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku a mrkve.
  5. Přivedeme k varu a vaříme asi 7 minut.
  6. Poté vložíme nalámané rýžové nudle a přimícháme kokosové mléko. Vaříme další 3 minuty.
  7. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou a limetkovou šťávou, přidáme hrášek a necháme ještě minutku vařit.
  8. Na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou, bylinkami a chilli papričkami.
Komentáře