Zeleninový krém s opraženými arašídy

Ingredience

  • 4 ks mrkve
  • 2 ks petržele
  • 1 malý ks celeru
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru (nebo voda + bujón)
  • olej
  • sůl a pepř
  • arašídy

Popis

  1. Mrkev, petržel, celer a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Cibuli necháme zpěnit na oleji.
  3. Poté přidáme zbytek zeleniny a zalijeme vývarem.
  4. Přidáme česnek, osolíme a opepříme a necháme 30 minut vařit.
  5. Poté sundáme z ohně a rozmixujeme do hladka.
  6. Na závěr už jen v malé pánvičce opražíme arašídy a podáváme s posypanou čerstvou pažitkou.
Komentáře